Πώς να μάθετε στο παιδί σας να μετράει έως το 100/200

εκτυπώσημα με αριθμούς

Στην προσπάθειά μας να βοηθήσουμε τα παιδιά μας στο επίπεδο της μόρφωσής τους και να εμπεδώνουν καλύτερα τα όσα μαθαίνουν στο σχολείο, θα εμφανίζουμε κάθε τόσο διάφορες μεθόδους εκμάθησης ή κάποια βοηθήματα, με σκοπό τόσο να ενισχύσουμε τη βοήθεια που δίνουν οι δάσκαλοι στα παιδιά μας, όσο και τα ίδια τα παιδιά μας, τα οποία χρειάζονται το δικό τους τρόπο, το δικό τους χρόνο και τη δική τους μέθοδο για να μάθουν.

Στο σημείο αυτό τονίζουμε ότι δεν είναι η δουλειά μας, ούτε το παίζουμε ειδικοί ή δάσκαλοι, προσπαθούμε όμως να βοηθήσουμε τους δασκάλους μας και κυρίως τα παιδιά μας. Έτσι, εάν για παράδειγμα το παιδί μας μαθαίνει τώρα σιγά σιγά να μετράει δεν είναι κακό να εκτυπώσουμε κάποιο πίνακα που θα αναφέρει τους αριθμούς μέχρι το 20, ή το 50 ή το 100. Ομοίως, εάν σε ένα δάσκαλο μπορούν να του φανούν χρήσιμα τα όσα μπορούμε να παρουσιάσουμε, είναι είτε δική μας ιδέα είτε άλλου, θα ήταν χαρά μας εάν μπορούσαμε να φανούμε χρήσιμοι και να του παράσχουμε κάποια βοήθεια για τους μαθητές του.

Συμπληρωματικά, μπορείτε να βρείτε και εκτυπώσημα που θα βοηθήσουν το παιδί να μάθει να γράφει τους αριθμούς, επειδή, ανάλογα με την ηλικία και τις δυνατότητες του παιδιού, είναι εξίσου σημαντικό να μπορούν και να τους γράφουν. Δείτε τα δικά μας εκτυπώσημα στο Πώς να μάθω στο παιδί μου να γράφει τους αριθμούς;

Εξάλλου κάθε παιδί έχει τα δικά του ενδιαφέροντα και τα δικά του ερεθίσματα και δεν είναι καλό να βάζουμε κλισέ και ταμπέλες στη μάθηση, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι εμείς ως γονείς θα πρέπει να αγχωνόμαστε και να τα αγχώνουμε για να μάθουν. Μπορούμε ωστόσο, να τους δίνουμε κίνητρα για τη μάθηση ή κάποια μικρά tips για να τα βοηθήσουμε να εξοικειώνονται με ότι μαθαίνουν κάθε τόσο.

Για το λόγο αυτό και έχοντας δει τη χρησιμότητα που μπορούν να έχουν οι πίνακες με τους αριθμούς, δημιουργήσαμε κι εμείς τους δικούς μας πίνακες με αριθμούς για να τους εκτυπώσουν οι μαμάδες και να τους βάλουν στο δωμάτιο του παιδιού σε εμφανές σημείο ή να τους εκτυπώσουν οι δασκάλες και να τους βάλουν μέσα στην τάξη.

Για τους αριθμούς έως το 100 δείτε τα εκτυπώσιμα που ακολουθούν, κάντε την επιλογή σας, κατεβάστε το αντίστοιχο αρχείο, εκτυπώστε και βάλτε το σε εμφανές σημείο στο δωμάτιο του παιδιού σας. Έτσι, οι αριθμοί αυτοί θα φαίνονται και το παιδί σας θα έχει πρόσβαση σε αυτούς κάθε μέρα. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι πιο εύκολο να μάθει να μετράει έως το 100!


αριθμοί έως το 100αριθμοί έως το 100

αριθμοί έως το 100 και έως το 200


Στο σημείο αυτό μπορείτε να δείτε και το εκτυπώσημο για τους αριθμούς από το 101 έως το 200:

αριθμοί από το 101 έως το 200

Θα ακολουθήσουν πολλά ακόμα τέτοια χρήσιμα εκτυπώσημα γιατί έχουμε σκοπό να ασχοληθούμε ιδιαίτερα με το κομμάτι της γνώσης των παιδιών μας.


Διαβάστε επίσης:
Πίνακας επιβράβευσης με ένα στόχο για παιδιά – DIY
Πόσο σημαντικό είναι να παίζουμε με τα παιδιά
Γιατί είναι σημαντικό το πρόγραμμα στα μωρά
Όσα έμαθα για το θηλασμό…
Πώς να φτιάξεις μια πινιάτα αστέρι


Follow and share:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.