9 Βασικές ασκήσεις προγραφής για παιδιά προσχολικής ηλικίας

ασκήσεις προγραφής

Αυτές τις μέρες πρέπει να είμαστε μέσα στα σπίτια μας και πρέπει να συνεχίσουμε να βρίσκουμε τρόπους για να περάσουμε χρήσιμο χρόνο με τα παιδιά μας. Προσπαθούμε να βρούμε πίνακες, χειροτεχνίες, παιχνίδια και όλα όσα θα μας βοηθήσουν να είμαστε δημιουργικοί γι’ αυτά. Είναι η τέλεια ευκαιρία να παίξουμε περισσότερο μαζί τους, να τα κάνουμε χαρούμενα, να τους δώσουμε όσες περισσότερες καλές αναμνήσεις μπορούμε!

Παρόλα αυτά, είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος για όλους. Ένας από τους καλύτερους τρόπους να ξεχάσουμε για λίγο τα προβλήματά μας είναι να κοιτάξουμε βαθιά στα μάτια αυτά και να τους δώσουμε πολύ από αυτό το χρόνο. Έτσι, τι θα ήταν καλύτερο από το να τους δώσουμε την ευκαιρία να κάνουν πολλές χειροτεχνίες και ζωγραφιές!

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα μικρά σχολειάκια τους είναι κλειστά. Έτσι, υπάρχουν περισσότερα πράγματα που πρέπει να τους δείξουμε. Τον τελευταίο καιρό έχω δει πολλά άρθρα και πολλές ιδέες για ζωγραφιές, χειροτεχνίες και παιχνίδια. Έτσι, αυτή τη φορά αποφάσισα να σας δείξω κάτι διαφορετικό.

Η ιδέα μου είναι ένα φύλλο εργασίας για να τους βοηθήσει να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους. Αυτές οι ηλικίες πρέπει να μάθουν πολλά διαφορετικά πράγματα, όμως θα έχουν πολλά οφέλη από αυτές τις ασκήσεις. Αν μπορούμε να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο για να τους δείξουμε πώς θα μπορούσαν όχι μόνο να ολοκληρώσουν, αλλά και να συνεχίσουν να δοκιμάζουν αυτές τις ασκήσεις, ακόμη και όταν το φύλλο εργασίας ολοκληρωθεί, σε ένα λευκό χαρτί.

Το να κάνουμε κάποιες γραμμές, καμπύλες και κύκλους σε εμάς φαίνεται κάτι τόσο απλό, τόσο δεδομένο. Για τα παιδάκια αυτά όμως κάτι τέτοιο είναι ένα κατόρθωμα!

Εκτυπώστε ολόκληρο το φύλλο εργασίας, δώστε τους ένα μολύβι, βοηθήστε τα. Η ανταμοιβή τους, εκτός από τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, θα ήταν να ζωγραφίσουν τις εικόνες και ίσως κάποιο αυτοκόλλητο για κάθε σελίδα που ολοκληρώνουν! Θα αισθάνονται πολύ περήφανα για τους εαυτούς τους!!! Θα είναι πολύ χαρούμενα!!!Παράλληλα μπορείτε να δείτε το άρθρο μας Πώς να μάθω στο παιδί μου να γράφει τους αριθμούς; και να έχετε επιπλέον υλικό για να ενισχύσετε τα παιδιά σας στη γραφή, ενώ με το άρθρο μας Πώς να μάθετε στο παιδί σας να μετράει έως το 100/200 μπορείτε να ενημερωθείτε για το πόσο εύκολα μπορούν να μάθουν να μετρούν εκτυπώνοντας το αρχείο της αρεσκείας σας και βάζοντάς το σε σημείο που να το βλέπουν συχνά τα παιδιά. Μην ξεχνάτε ότι δε χρειάζεται να τα πιέζουμε και να τα αγχώνουμε!


Δείτε επίσης:
Πόσο σημαντικό είναι να παίζουμε με τα παιδιά
Γιατί η Γονική Συμμετοχή είναι σημαντική για τα παιδιά μας
Όσα έμαθα για το θηλασμό…
Οικογένεια και ο κύκλος της ζωής
Follow and share:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.