Οργάνωση στα ντουλάπια της κουζίνας

Μια από τις αγαπημένες μου δουλειές του σπιτιού είναι η τακτοποίηση και οργάνωση των ντουλαπιών της κουζίνας. Είναι η στιγμή να απελευθερωθούμε από οτιδήποτε δεν χρειαζόμαστε ή ίσως να έχει λήξει ξεχασμένο στο πίσω μέρος των ψηλότερων γραφείων. Στη συνέχεια, όλα επιστρέφουν καθαρά, ταξινομημένα, ανακαινισμένα και τακτοποιημένα. Ξέρω, όλοι πιστεύουμε ότι γνωρίζουμε πώς να καθαρίζουμε ή να ανανεώνουμε τα πράγματα, τα ντουλάπια, αλλά πρέπει να κρατήσουμε το μυαλό μας ανοιχτό και να δούμε μια άλλη άποψη, έναν άλλο τρόπο να γίνονται κάποιες δουλειές. Τουλάχιστον, μπορούμε να προσπαθήσουμε να δούμε αν ο διαφορετικός τρόπος θα μπορούσε να γίνει ο δικός μας τρόπος να κάνουμε τις οικιακές εργασίες μας. Εξάλλου, υπάρχει πάντα κάποιος/α νέος/α, που θέλει να δοκιμάσει, που θέλει να μάθει. Λοιπόν, ας δούμε πώς θα το καταφέρετε! Καταρχάς, βγάζετε τα πάντα και πρέπει να καθαρίσετε το ντουλάπι τροφίμων μέσα και έξω. Στη συνέχεια, ελέγχετε κάθε τρόφιμο σχετικά με την ημερομηνία λήξης. Στο επόμενο βήμα πρέπει να αναδιοργανώσετε τα πάντα. Παίρνετε κάθε ανοιχτό και χρησιμοποιημένο πακέτο και τα αναδιοργανώνετε. Μπορείτε να βάλετε το φαγητό μέσα σε γυάλινο βάζο ή Tupper.


Θα ήταν πολύ χρήσιμο εάν βάζετε μια ετικέτα έξω από το βάζο ή το τάπερ, δείχνοντας τι είδος φαγητού είναι μέσα και την ημερομηνία λήξης. Η μάρκα θα ήταν επίσης χρήσιμη επειδή, για παράδειγμα, τα ζυμαρικά διαφορετικής μάρκας πιθανώς βράζουν σε διαφορετικό χρόνο. Έτσι, μια ωραία ιδέα είναι είτε να τοποθετήσετε μια ετικέτα με τον τύπο της τροφής, τη μάρκα και την ημερομηνία λήξης γραμμένα, είτε να κόψετε το πακέτο με αυτές τις σημαντικές πληροφορίες και να το κολλήσετε στο βάζο. Φυσικά υπάρχουν και άλλες ιδέες όπως η χρήση των ετικετών με μαυροπίνακα ή η δημιουργία των δικών σας ετικετών. Είναι επιλογή σας. Εμείς από μεριάς μας για να βοηθήσουμε την κατάσταση, κάναμε κάποιες ετικέτες για εσάς.


Κάνοντας όλη αυτή την δουλειά, έχετε όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες και τα βάζετε πιο οργανωμένα στη σωστή θέση. Δεν θα έχετε ανοιχτά πακέτα, δεν υπάρχουν λάθη και σε περίπτωση που έχετε πρόβλημα χώρου, τοποθετώντας ένα βάζο πάνω από το άλλο μπορείτε να κάνετε περισσότερο χώρο.


Το επόμενο πράγμα που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να ρυθμίσετε εκ νέου τα τηγάνια, πιάτα, κύπελλα, γυαλιά και άλλα πράγματα που έχετε στην κουζίνα. Βγάλτε τα πάντα έξω και καθαρίστε τα ντουλάπια σας. Δεν έχει σημασία αν για λίγο θα έχετε τα πάντα έξω και όλα θα είναι για λίγο χάλια. Ελέγξτε ξανά τα ντουλάπια σας και δείτε αν θα μπορούσατε να τα βάλετε με ένα καλύτερο και πιο οργανωμένο τρόπο. Βάλτε τα πράγματα που χρησιμοποιείτε πιο συχνά κάπου που θα μπορούσατε να τα χρησιμοποιήσετε εύκολα και τα άλλα πράγματα που συνήθως δεν χρειάζεστε να τα βάζετε πιο πίσω μέσα στο ντουλάπι, σε άλλο ντουλάπι ή κάπου αλλού. Με αυτόν τον τρόπο θα ήταν ευκολότερο να τα βρίσκετε για να τα χρησιμοποιήσετε και πιο εύκολο να τα αποθηκεύσετε μετά.
Προσπαθήστε να εξοικονομήσετε χώρο. προσπαθήστε να βάλετε τα πάντα με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην είναι δύσκολο να τα πάρετε για να τα χρησιμοποιήσετε. Πρέπει να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας περισσότερο. Πρέπει να σκεφτούμε πιο πολύ σχετικά με τις μικρές λεπτομέρειες που μας κουράζουν και μας δυσκολεύουν την καθημερινότητά μας. Γι’ αυτό η λύση είναι μια… Σκεφτείτε σοφά!Follow and share:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.