Πώς να αποταμιεύσουμε από τις αγορές στο supermarket

Είναι αλήθεια ότι ζούμε λίγο δύσκολες  εποχές. Το κάθε νοικοκυριό προσπαθεί να βρει να βρει τρόπους να διαχειριστή καλύτερα την οικονομική κατάστασή του. Όμως, ακόμα κι αν δεν έχει πρόβλημα με τα οικονομικά του κάποιο νοικοκυριό, ποτέ δεν έβλαψε κανέναν λίγη αποταμίευση!

Ψάχνουμε όλοι μας να δούμε πώς θα γίνει αυτό. Παίρνουμε το μισθό μας και τον εξαντλούμε σε λογαριασμούς και σε βασικές ανάγκες, όπως το supermarket.

Φαντάζομαι ότι κάποιες φορές έχετε αναλογιστεί πόσα δίνει η οικογένειά σας στις αγορές στα supermarket. Αυτό που είμαι σίγουρη ότι δεν είχατε σκεφτεί πολλοί από εσάς είναι το ποσό των εκπτώσεων και των προσφορών που γλιτώνετε αγοράζοντας προϊόντα σε προσφορές ή εκπτώσεις. Τι θα γινόταν εάν είχατε τη δυνατότητα να υπολογίσετε το ποσό αυτό; Ακόμα καλύτερα… Τι θα γινόταν εάν ορίζατε ένα ποσοστό/ποσό αυτού ως αποταμίευση.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι τα χρήματα αυτά τα γλιτώσατε έτσι κι αλλιώς. Εάν όμως κάποιο ποσό αυτού το βάζατε στην άκρη για κάποια έκτακτη ανάγκη που θα προέκυπτε ή για μια αποταμίευση; Ξέρω, ίσως μου πείτε ότι δεν περισσεύουν… Ούτε ένα μικρό ποσό αυτού; Δηλαδή εάν κάνετε ένα λογαριασμό για παράδειγμα στα 100€ και το ποσό των εκπτώσεών σας ανερχόταν στα 20€ δε θα μπορούσατε να βάζατε στην άκρη 5-10€, εάν όχι ολόκληρο το ποσό των 20€; Έτσι κι αλλιώς το 20άρικο το γλιτώσατε μήπως να αξιοποιήσετε κάποιο μέρος του;

Μια 4μελής οικογένεια στην Ελλάδα ξοδεύει στα καταστήματα αυτά ας πούμε κατά μέσο όρο περίπου 500€. Υπολογίστε κάθε φορά το ποσό των εκπτώσεων και θα δείτε ότι πιθανότατα δεν είναι και λίγο… Για να σας βοηθήσουμε να αξιοποιήστε μέρος αυτού σας δίνουμε τη φόρμα παρακάτω! Εφαρμόστε τη και θα σοκαριστείτε με τις δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά σας!!!Συμπληρώστε την ημερομηνία και το κατάστημα των αγορών σας. Στη στήλη «Ποσό πληρωμής» τοποθετήστε το ποσό της απόδειξης, άρα και το ποσό που πληρώσατε. Στο ποσό της έκπτωσης βάλτε το άθροισμα των εκπτώσεων που αναγράφεται στην απόδειξη. Εάν δεν αναγράφεται θα πρέπει να το υπολογίσετε. Αθροίστε ότι αναγράφει το μείον «-» και βάλτε το αποτέλεσμα στην στήλη. Κάποια καταστήματα δίνουν δωροεπιταγές ή κουπόνια. Εάν πληρώσατε και με τέτοιο τρόπο γράψτε το ποσό στη στήλη «Ποσό απ΄΄ο δωροεπιταγές». Στην επόμενη στήλη βάλτε το άθροισμα της στήλης των εκπτώσεων και της στήλης των δωροεπιταγών. Στη στήλη Αρχικό ποσό απόδειξης βάζουμε το ποσό που βγαίνει εάν προσθέσουμε το ποσό που πληρώσαμε και το ποσό που γλιτώσαμε (Σύνολο έμμεσων πληρωμων»). Στην επόμενη στήλη αναγράφεται ενδεικτικά το ποσοστό 50% των έμμεσων πληρωμών σας. Μπορείτε να βάλετε όποιο άλλο ποσοστό θέλετε ή εάν σας είναι δύσκολο βάλτε το ποσό που μπορείτε να αποταμιεύσετε από αυτή σας την επίσκεψη στο supermarket. Και έλος, στο «Τελικό ποσό»  πρέπει να προσθέσετε το προηγούμενο ¨τελικό ποσό που έχετε αποταμιεύσει με το ποσό της επίσκεψής σας που αποταμιεύσατε και το συμπληρώσατε στη στήλη «50% έμμεσων πληρωμών». Για παράδειγμα, εάν στην πρώτη σας επίσκεψη μπορέσατε να αποταμιεύσετε 20€ και στην επόμενη επίσκεψής σας μπορείτε να αποταμιεύσετε 25€ (το έχετε γράψει στη στήλη «50% έμμεσων πληρωμών») τότε το τελικό ποσό αποταμίευσης μετά από τη δεύτερη επίσκεψή σας θα πρέπει να είναι 45€ (20€+25€=45€).

Είναι μια εύκολη και βοηθητική διαδικασία. Το μόνο που θα πρέπει να κάνετε είναι να συμπληρώνετε τον πίνακα και όλα θα πάνε καλύτερα… Εννοείται ότι όσο μεγαλύτερο ποσό συμπληρώνετε προς αποταμίευση τόσο μεγαλύτερο θα είναι το ποσό στο τέλος του μήνα… Φανταστείτε στο τέλος του χρόνου… Από αποταμίευση 0€, θα έχει μαζευτεί ένα μικρό ποσό που θα σας δημιουργεί μια μικρή σιγουριά για κάθε απρόοπτο που μπορεί να προκύψει… και μη μου πείτε ότι τα απρόοπτα έξοδα είναι και λίγα!!!

Είμαστε εδώ για οτιδήποτε θελήσετε να ρωτήσετε.


Follow and share:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.